dutch français english

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalenBIMiTs Datalink

Eén van de grootste uitdagingen in BIM software voor de bouwindustrie is het uithalen van gedetailleerde info uit een BIM model, het zogenaamde extraheren van een materialen- en stuklijst. Autodesk Revit biedt de mogelijkheid om elementen en materialen op te lijsten in Schedules, maar vaak is deze info niet gedetailleerd genoeg. Bovendien hebben calculators deze info nodig om verder te verwerken in een spreadsheet editor zoals Microsoft Excel.

Met de BIMiTs DataLink plugin voor Revit bieden wij U een eenvoudige toepassing die BIM data vanuit uw Revit model naar Excel exporteert. De geëxtraheerde data kan niet alleen toegepast worden voor het maken van een meetstaat maar ook voor het opstellen van rekenbladen voor structurele analyse van analytische modellen, energiestudies met behulp van thermische data, … De template wordt deels ingesteld vanuit Revit zodat de juiste parameters kunnen gekozen worden. Anderzijds is het ook mogelijk om de Excel workbook aan te passen aan je eigen noden door het toevoegen van formules, eigen opmaak, extra tabbladen, … en de Revit parameters te koppelen aan de eigen velden binnen je Excel document.

DataLink laat de gebruiker toe om data uit een Revit model te halen die gebruikt kan worden voor verdere verwerking door andere diensten waarbij Revit niet aan bod komt.

Autodesk ExchangeBIMiTs-extensions

BIMiTs-Extensions-Promomovie
autodesk-logo   i-theses-logo